Velkommen til fagmøte om artrose

NKRR har gleden av å invitere helsepersonell til fagmøte fredag 7. desember. Temaet er behandlingsanbefalinger ved artrose, og i tillegg kan vi presentere rykende ferske resultater fra artrosestudien SAMBA (SAMhandling for Bedre Artrosebehandling).

Fredag 7. desember kl. 08.45 til 09.15 inviterer vi til fagmøte om artrose. Forsker ved NKRR, Nina Østerås, presenterer gjeldende behandlingsanbefalinger for artrose. I tillegg vil hun presentere resultatene fra SAMBA-studien hun har ledet arbeidet med. SAMBA-studien har pågått siden 2015, og man har undersøkt om innføring av en ny, evidensbasert behandlingsmodell i kommunehelsetjenesten for personer med hofte og/eller kneartrose ville:

  • Føre til bedre kvalitet på behandlingen og bedre helseutfall.
  • Redusere uønskede hendelser, for eksempel unødvendige henvisninger til ortoped, unødvendig bruk av billeddiagnostikk, og unødvendig bruk av tiltak som ikke har dokumentert effekt.
  • Føre til mer tverrfaglig samhandling, blant annet gjennom økt antall epikriser fra fysioterapeuter til henvisende lege.

Resultatene fra studien er nå klare, og vi deler dem med dere på fagmøtet.

Norsk Helsenetts videotjeneste

Fagmøtet avholdes via videotjenesten til Norsk Helsenett (NHN), som er godkjent for bruk for alle aktører i helsesektoren. De som skal delta på møtet må gjøre dette fra oppsatte videokonferansesystem i Norsk helsenett. Dette finnes nå ved de fleste institusjoner og sykehus.

  • Påloggingskode for deltakere innenfor NHN sine systemer: 998856.
  • Du kan også logge deg på med Lynch hvis du bruker denne adressen: 998856@vm.nhn.no
  • Vel møtt til fagmøte fredag 7. desember kl. 08.45-09.15.

NB! Foredraget starter presis 08.45 så vi anbefaler dere å logge dere på i god tid før det.

Vær også oppmerksom på at det er viktig at dere har skrudd av mikrofonen hos dere, da det vil skape forstyrrelser på lyden for alle som følger fagmøtet dersom mikrofonen deres er på.

Innspill til fagmøter i 2019

Dette er årets siste fagmøte, men vi er i gang med å planlegge nye fagmøter for 2019. Har du innspill til temaer du ønsker å lære mer om setter vi stor pris på at du sender dine ønsker til martinefrich@diakonsyk.no 

%d bloggere liker dette: