Tore K. Kvien tildelt St. Olavs Orden

H. M. Kongen har utnevnt professor Tore K. Kvien til Ridder av 1. Klasse av Den kongelige Norske St. Olavs Orden.

Dekorasjonen ble overrakt i en egen markering på Diakonhjemmet Sykehus 8. oktober. Kvien mottar utmerkelsen for sin innsats innen revmatologi. Kunngjøringen fra slottet kan leses på Det Norske Kongehus sine nettsider.

Tore K. Kvien tok sin doktorgrad på barnerevmatologi i 1986, valgte deretter å satse videre på voksenrevmatologi og begynte som overlege på Revmatologisk avdeling i 1986. Siden 1994 har han vært avdelingssjef ved Revmatologisk avdeling.

Stor utvikling innen det revmatologiske fagfeltet

Som avdelingssjef for Revmatologisk avdeling har Tore Kvien ledet avdelingen gjennom et kvart århundre med store omstillinger og medisinske fremskritt. Da Kvien startet i 1986 var det seks overleger og 45 senger på avdelingen, i dag er antall overleger flerdoblet og antall senger redusert til seks. Samtidig tar poliklinikken SOR imot nesten 50.000 pasienter årlig. Med nye og bedre medisiner og behandlingsstrategier lever også mange personer med revmatiske diagnoser langt bedre med sykdommene sine enn det som var mulig tidligere.

Kviens mål har hele tiden vært at forskningen ved avdelingen skal bidra til bedre pasientbehandling, og at Revmatologisk avdeling skal være helt i front når det gjelder å ta i bruk nye behandlingsmuligheter og behandlingsstrategier.

– Tore K. Kvien har satt tydelige spor etter seg på sykehuset og vært med å utvikle det revmatologiske fagfeltet, til glede både for pasientene, fagmiljøet og sykehuset.  Han har bygget opp en stor tverrfaglig forskningsvirksomhet på Revmatologisk avdeling og også løftet forskningskompetansen på hele sykehuset gjennom sin rolle som leder av forskningsutvalget, sier administrerende direktør, Anders Mohn Frafjord.

Annerkjennelse for hele Revmatologisk avdeling

– Det er veldig hyggelig å få en slik annerkjennelse. Det er hyggelig for meg, hyggelig for avdelingen og fint for faget revmatologi. Utmerkelsen viser at vi har oppnådd noe som betyr mye noe pasientene, sier en glad Tore K. Kvien.

Ikke noe rolig pensjonistliv

Selv om Kvien gikk av som avdelingssjef 10. september hviler han ikke på laurbærene av den grunn. Han har allerede rukket å forelese i Beirut, Ankara, Mauritius, Brussel og Romania siden i sommer. Han har fortsatt et par internasjonale verv for EULAR, er professor ved UiO (emeritus fra nyttår) og underviser studenter. Fra 2020 skal han fortsette i en redusert stilling ved Diakonhjemmet Sykehus, blant annet for å følge opp noen av forskningsprosjektene han har startet opp.

På bildet f.v.: Administerende direktør Anders Mohn Frafjord, Tore K. Kvien og Kansellisjef Mette Tverli.

Her kan du lese en artikkel om Tore K. Kvien og hans tid som avdelingssjef ved Revmatologisk avdeling i denne artikkelen fra REVMAbloggen.

%d bloggere liker dette: