NBRR: en nasjonal behandlingstjeneste for de med revmatiske sykdommer

I denne artikkelen blir du bedre kjent med Nasjonal behandlingstjeneste for revmatologisk rehabilitering som ligger på Diakonhjemmet Sykehus. NBRR behandler pasienter fra hele Norge.

Hvem er vi?
NBRR er et spesialisert rehabiliteringstilbud for pasienter over 18 år med kronisk inflammatorisk revmatisk sykdom. Her jobber et tverrfaglig team bestående av revmatolog, fysioterapeuter, sykepleiere, ergoterapeuter, sosionomer og psykologer. I 2015 var 107 pasienter på behandlingsopphold hos NBRR.

turid-nygaard-dager
Leder av NBRR, Turid Nygaard Dager.

NBRR ledes av psykologspesialist, Turid Nygaard Dager. Hun er opptatt av at pasienten selv må være med å påvirke innholdet i et rehabiliteringsopphold.
– Revmatologisk rehabilitering dreier seg om å dempe sykdomsaktiviteten og samtidig styrke pasientenes egne forutsetninger for å leve best mulig med kronisk sykdom. Hva rehabiliteringen innebærer for den enkelte vil variere, men det er pasientens egne behov og mål som gir oppholdet retning og innhold, sier Nygaard Dager.

Hvem hjelper vi?
Pasientene som kommer til NBRR har behov for hjelp av flere faggrupper, og tidligere rehabilitering på kommunalt og regionalt nivå har ikke vært tilstrekkelig.

– Det er gjennomgående blant alle som kommer på rehabiliteringsopphold hos oss at de har sammensatte utfordringer. Det kan være utmattelse, smertemestring, medikamentavhengighet, psykososiale utfordringer, angst, depressive plager og store livsfaseutfordringer. Mange har i tillegg andre diagnoser og opplever utfordringer med det å leve med kronisk sykdom i kombinasjon med jobb, utdanning, familie og sosialt nettverk, sier Nygaard Dager.

Hva gjør vi?
Pasienter som får tilbud om rehabilitering hos NBRR vil først komme til et 10 dagers innledende rehabiliteringsopphold. Den innledende rehabiliteringen innebærer grundig tverrfaglig kartlegging og avklaring av utfordringer og rehabiliteringsbehov. Innledende tiltak igangsettes. Dersom det avgjøres at videre rehabilitering skal foregå hos NBRR, avgjøres tidspunktet for et påfølgende tre-ukers rehabiliteringsopphold sammen med pasienten.

Under tre-ukers rehabilitering er det den individuelt utformede rehabiliteringsplanen med tydelige mål og tiltak som er felles utgangspunkt for det tverrfaglige teamet og pasienten.

Som nasjonal tjeneste bidrar NBRR også i relevant undervisning, og sørger for veiledning, kunnskaps- og kompetansespredning til helsetjenesten, andre tjenesteytere og brukere.

Henvisning
Her kan du lese mer om henvisning til NBRR

Vi gjør oppmerksom på at kommentarer til dette innlegget som inneholder personlige helseopplysninger ikke vil bli publisert eller besvart.

Én tanke om “NBRR: en nasjonal behandlingstjeneste for de med revmatiske sykdommer”

Legg igjen en kommentar.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: