Professor og overlege Espen A. Haavardsholm tildelt pris under ACR 2016

Søndag 13. november mottok professor og overlege Espen A. Haavardsholm prisen «Duncan Gordon Award» for 2016 på revmatologikonferansen ACR.

medium

Prisen deles ut av det anerkjente tidsskriftet Journal of Rheumatology, og tildeles «highly influential research articles published in The Journal based on their impact, originality, and potential to advance treatment and alter clinical practice».

I artikkelen viser forfatterne at grad av  MR-funn av leddbetennelse (synovitt) på MR kan si noe om sannsynligheten for utvikling av leddødeleggelse hos pasienter med revmatoid artritt (leddgikt). Over 250 pasienter som hadde ingen eller lav sykdomsaktivitet ble undersøkt med MR og fulgt opp over tid. Selv om pasientene ikke hadde kliniske tegn eller symptomer på sykdomsaktivitet viste undersøkelser med MR at de aller fleste hadde leddbetennelse. Leddbetennelse kan føre til ødeleggelse av leddene og er derfor viktig å unngå.
– Artikkelen viser hvilket nivå av lavgradig betennelse som faktisk førte til ødeleggelse av ledd. Dette er viktig informasjon for behandlende lege ettersom man da kan intensivere oppfølgning og behandling av pasientene man ser er i risikogruppen, sier Espen A. Haavardsholm.

skjermbilde-2016-11-14-kl-19-12-09
Espen A. Haavardsholm (t.v.) og redaktør av Journal of Rheumatology, Earl D. Silverman.

Artikkelen er basert på et internasjonalt samarbeidsprosjekt mellom en rekke forskningsmiljøer, bl.a. i Oslo, København, Paris, Leeds, Sidney, Aukland og San Francisco.
– Dette er en stor anerkjennelse til et forskningssamarbeid som har pågått de siste 15 år, og jeg er veldig glad og fornøyd med prisen, sier Espen A. Haavardsholm.

Haavardsholm mottok prisen sammen med dr. Gandjbakhch fra Paris, på vegne av alle medforfattere. Tittelen på artikkelen som er prisebelønnet er “Determining an MRI inflammatory activity acceptable state without subsequent radiographic progression in rheumatoid arthritis.”

Her er link til artikkelens abstract

Legg igjen en kommentar.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: