Stor variasjon i sykefravær og uføretrygd for pasienter med leddgikt i Europa

Europeiske revmatologer har gjennomført en studie i 44 europeiske land, for å se på forskjellene rundt sykefravær og uføretrygd, for pasienter med leddgikt.

Stor variasjon i sykefravær og uføretrygd for pasienter med leddgikt i Europa.

Europeiske revmatologer har gjennomført en studie i 44 europeiske land, for å se på forskjellene rundt sykefravær og uføretrygd, for pasienter med leddgikt. Studien har spesielt undersøkt hvordan leger og pasienter opplever disse prosessene.

Studien konkluderer med at det er stor variasjon i regler og reguleringer for trygd i de ulike landene. Og det har ingen sammenheng med de ulike landenes velferdsregime, formue, eller om de har EU-medlemskap eller ei. Pasientene og legene opplevde prosessene som best i de skandinaviske landene og der hvor man hadde «Bismarckisk» sosialforsikringsystem.

Les artikkelen i sin helhet her  

%d bloggere liker dette: