Nå blir det app for behandling av håndartrose

Stiftelsen Dam annonserte nettopp at Anne Therese Tveter og Ingvild Kjeken hos NKRR har mottatt støtte til prosjektet HAPPY Hands. Så nå blir det app til folket!

Anne Therese Tveter sammen med generalsekretær Bente Slaatten fra Norsk Revmatikerforbund (t.v.), og Hans Christian Lillehagen fra Stiftelsen Dam.

Håndartrose er en av de vanligste leddsykdommene og vil ramme nesten halvparten av alle kvinner og ¼ av alle menn i løpet av livet. Forskning fra NKRR viser at det er få personer med håndartrose som faktisk får den behandlingen som er anbefalt.

I dette prosjektet vil det utvikles en behandlingsapp som kan bli et nyttig verktøy for fastleger og primærhelsetjenesten og ikke minst for personer med håndartrose. Forsker og fysioterapeut Anne Therese Tveter og professor og ergoterapeut Ingvild Kjeken skal sammen med brukerrepresentanter og andre samarbeidspartnere utvikle appen – som skal testes grundig hos personer med håndartrose før den lanseres.

– Blant 134 søkere ble vårt prosjekt ett av tolv som fikk midler, noe som er helt fantastisk, sier Tveter. Hun ble overrakt sjekken torsdag formiddag. Jeg er veldig glad og veldig overrasket. Vi har hele tiden hatt stor tro på prosjektet og at vi nå har fått midler tyder jo på at flere også har det.

Nasjonal kompetansetjeneste for revmatologisk rehabilitering skal utvikle appen i samarbeid med UiOs Senter for Informasjonsteknologi.

Les mer om Stiftelsen Dam her.

%d bloggere liker dette: