NBRR: Spesialisert behandlingstilbud

Nasjonal behandlingstjeneste for revmatologisk rehabilitering (NBRR) er et spesialisert rehabiliteringstilbud for pasienter over 18 år med kronisk inflammatorisk revmatisk sykdom. NBRR vurderer henvisninger fortløpende og har for høsten 2017 kort ventetid.

NIC_3336

Hos NBRR jobber et tverrfaglig team bestående av revmatolog, fysioterapeuter, sykepleiere, ergoterapeuter, sosionomer og psykologer.

Du kan lese mer om NBRR i denne artikkelen på REVMAbloggen.

For pasienter med sammensatte utfordringer

Pasientene som kommer til NBRR har behov for hjelp av flere faggrupper, og tidligere rehabilitering på kommunalt og regionalt nivå har ikke vært tilstrekkelig.

DSC_2139
Turid Nygaard Dager

– Det er gjennomgående blant alle som kommer på rehabiliteringsopphold hos oss at de har sammensatte utfordringer. Det kan være stort fysisk funksjonstap som konsekvens av den revmatiske sykdommen, utmattelse, smertemestring, medikamentavhengighet, psykososiale utfordringer, angst, depressive plager og store livsfaseutfordringer. Mange har i tillegg andre diagnoser og opplever utfordringer med det å leve med kronisk sykdom i kombinasjon med jobb, utdanning, familie og sosialt nettverk, sier Turid Nygaard Dager, leder for NBRR.

Alle pasienter som kommer til NBRR setter, i samarbeid med de som jobber på NBRR, mål for rehabiliteringsoppholdet. I 2016 rapporterte 91 % av pasientene som var på NBRR at de hadde et «stort» eller «svært stort» utbytte av rehabiliteringsoppholdet relatert til de målene de satt. Du kan lese mer om dette i NBRRs kvalitetsrapport for 2016.

Arbeidsrettet rehabilitering

Nygaard Dager forteller at man på NBRR har stort fokus på de pasientene som har behov for arbeidsrettet rehabilitering. 70 % av pasientene på NBRR i 2016 var ikke i arbeid.

– Mange av de som kommer til oss har helsemessige utfordringer som gjør det vanskelig å stå i arbeid. Noen jobber deltid, mange jobber ikke i det hele tatt. Derfor er vi opptatt av å prioritere pasienter som enten er i ferd med å bli sykemeldte/uføre, eller har blitt det, sier Nygaard Dager.

Er du i målgruppen?

Dersom du er pasient/bruker og tenker at et rehabiliteringsopphold på NBRR muligens kan være noe for deg oppfordrer vi deg til å diskutere dette med din behandlende revmatolog. Fastlegen kan ev. også henvise til NBRR, men da i samarbeid med behandlende revmatolog. Mer om henvisning til NBRR kan du lese om her.

NIC_2937
Ansatte på Nasjonal behandlingstjeneste for revmatologisk rehabilitering (NBRR)

Vi gjør oppmerksom på at kommentarer eller e-poster som inneholder personlige opplysninger eller helseopplysninger ikke vil bli publisert eller besvart.

Legg igjen en kommentar.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: