Ny studie om koronavaksinen og personer med revmatisk sykdom

Nå igangsettes det et nytt forskningsprosjekt som skal se nærmere på hvor god og langvarig beskyttelse Covid-19 vaksinen gir til personer med revmatologisk sykdom. Diakonhjemmet sykehus søker etter kandidater som behandles med immundempende medikamenter mot leddgikt, psoriasisleddgikt og revmatologisk ryggsykdom.

Nå igangsettes det et forskningsprosjekt som skal se nærmere på effekten av Covid-19 vaksinen, som gis til personer med revmatologisk sykdom.

Prosjektet ønsker å avklare om det vanlige vaksinasjonsprogrammet mot Covid-19 gir tilstrekkelig beskyttelse hos personer som bruker immundempende legemidler. Det er også av stor betydning å vite hvor lenge vaksinen beskytter, og om personer som bruker immundempende medisiner trenger flere vaksine-doser etter stund, for å opprettholde god beskyttelse mot viruset.

Hvem er egnet kandidat og hva innebærer det?
Sykehuset ønsker å inkludere personer med leddgikt, psoriasisleddgikt og revmatologisk ryggsykdom som bruker immundempende legemidler og som følges ved revmatologisk avdeling ved Diakonhjemmet sykehus. Det må tas blodprøve før og etter Covid-19 vaksinen. De som deltar i forskningsprosjektet vil få svar på sine vaksineprøver på helsenorge.no.

Vaksinen settes ikke hos Diakonhjemmet sykehuset, men i regi av kommune/bydel. Deltakelse i denne studien har ingen innvirkning på kandidatens plass i vaksinekøen, eller hvilken vaksinetype vedkommende får.

Diakonhjemmet vil ta kontakt med aktuelle deltakere for å spørre om de vil være med. Dersom du ønsker å delta kan du også spørre sykepleier eller lege om dette når du er på din vanlige kontrolltime, på revmatologisk avdeling ved Diakonhjemmet sykehus.

Ved spørsmål, benytt denne e-postadressen: Nor-vaC@diakonsyk.no

%d bloggere liker dette: