Ny disputas fra Revmatologisk avdeling

Lege Cathrine Austad har forsvart sin avhandling for graden ph.d. Hun har forsket på «Pasientrapporterte utfallsmål ved revmatoid artritt – data fra leddgiktsregisteret i Oslo».

cathrine austad disputas 2017 till uhlig cropped3

Austad har gått inn i dataene fra leddgiktsregisteret i Oslo, og analysert hvilke type behandling pasientene oppgir å ha hatt nytte av med tanke på smerter, sykdomsaktivitet, fysisk funksjon, utmattelse og livskvalitet over en viss tid. Målrettede tiltak med biologiske medisiner, samt tidlig intervenering har hatt god effekt for pasienter med leddgikt.

Les mer om avhandlingen og tema for prøveforelesningen i  Kunngjøringen fra Universitetet i Oslo.

Tema for Cathrine Austads prøveforelesning var «Mikrobiomets rolle for patogenesen ved revmatiske sykdommer». Austad har vært knyttet til Revmatologisk avdeling i lengre tid, både som medisinerstudent, som LIS-lege og som forsker.

Både hennes hovedveileder, professor Till Uhlig og biveileder, professor og avdelingssjef Tore Kvien er fra Revmatologisk avdeling på Diakonhjemmet.

cathrine austad disputas 2017 bedømmelseskomite hovedveileder till uhlig cropped
F.v.: Berit Flatø, OUS, Gunstein Bakland, UNN og Jon Lampa, Karolinska Institutet Stockholm, alle fra bedømmelsekomitéen. Så Cathrine Austad, hovedveileder Till Uhlig og disputasleder Bård Natvig, UIO.

LIS-lege

Cathrine Austad er i gang med spesialisering innen revmatologi og er for tiden i permisjon fra Diakonhjemmet for å gjennomføre gruppe 1-tjeneste på OUS/Rikshospitalet. Resten av LIS-tjenesten håper hun å gjennomføre ved Drammen sykehus eller Diakonhjemmet.

Beste ikke-universitetssykehus på forskning

Diakonhjemmet er det ikke-universitetssykehuset i Norge som forsker mest. En stor del av forskningen utgår fra Revmatologisk avdeling.  Cathrine Austad er den andre som disputerer på avdelingen og Diakonhjemmet Sykehus i år. I 2016 var det seks som disputerte ved sykehuset.

Revmatologisk avdeling har i flere år også vært en del av det ledende forskningsmiljøet innen revmatologi i Europa, og har siden 2008 hatt utmerkelsen EULAR Center of Excellence, som en anerkjennelse for sin forskning.

Legg igjen en kommentar.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: