Kurs i ultralyd for revmatologer

Bruk av ultralyd er et viktig verktøy for revmatologer når man skal undersøke pasienter med revmatiske sykdommer. Nylig var revmatologer fra hele landet samlet på Diakonhjemmet Sykehus da Revmatologisk avdeling og Norsk Revmatologisk forening arrangerte kurs i ultralyd.

DSC_1096

Kursleder Hilde Berner Hammer er overlege ved Revmatologisk avdeling på Diakonhjemmet sykehus. Hun har spesialkompetanse innen ultralyd, og har utgitt utallige artikler som er publisert i de ledende tidsskriftene innen revmatologi. Hun inviteres ofte som underviser på ultralydkurs holdt rundt om i verden.

Læremålene for kurset var å oppnå god kunnskap om ultralyd innen alle relevante strukturer mtp revmatologiske sykdommer (ledd, sener, enteser/senefester, nerver, blodkar).

Ultralyd er et viktig hjelpemiddel

Innen revmatologien kan sykdomsprosesser påvises i en rekke områder, og det er ofte ikke er mulig å påvise eller skille mellom forskjellige sykdomsforandringer ved kun klinisk undersøkelse. Da er bruk av ultralyd et fantastisk hjelpemiddel i den kliniske hverdagen. Imidlertid er det viktig med mest mulig kunnskap innen ultralyd for at revmatologen skal kunne diagnostisere de forskjellige forandringene ved forskjellige sykdomsprosesser. Ved bruk av ultralyd sikres derfor pasientene best mulig diagnostikk og behandling.

Vil du være med neste gang?

Årets kurs ble arrangert for fjerde gang, og var fulltegnet. Deltakerne var overleger i revmatologi og leger i spesialisering, alle hadde varierende grad av erfaring med ultralyd. Foredragsholderne kom fra Norge, Danmark og Spania. Dette kurset arrangeres hvert annet år ved Diakonhjemmet Sykehus

UL
For å få best mulig trening i ultralyd, var det kun 4 deltakere i hver gruppe, i tillegg til veileder, en frisk modell og en høy-kvalitets ultralydmaskin.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarer eller e-poster som inneholder personlige opplysninger eller helseopplysninger ikke vil bli publisert eller besvart.

 

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: