Vil du være med i en studie om fibromyalgi?

Nasjonal kompetansetjeneste for revmatologisk rehabilitering (NKRR) søker deltakere til en studie om fibromyalgi. Målet med studien er å bedre behandlingstilbudet til de med fibromyalgi og langvarige muskelsmerter.

dsc_1120

SALSA-studien, som står for LivsStyrketrening og fysisk Aktivitet for bedre behandling av langvarige muskelsmerter/ fibromyalgi, er allerede godt i gang, men fortsatt trengs det flere deltakere.

Personer som har hatt utbredte muskelsmerter i mer enn tre måneder kan henvises om følgende kriterier er oppfylt:

  • Man må være mellom 20 og 50 år
  • Ikke har vært helt utenfor arbeidslivet på grunn av sykdom i mer enn to av de siste årene
  • Bor i Oslo, eller kommunene Nes, Ullensaker, Eidsvoll, Hurdal, Nannestad og Gjerdrum på Øvre Romerike i Akershus

Dersom du oppfyller disse kriteriene kan du ta kontakt med fastlegen din og be om henvisning til SALSA-studien (les mer nederst i artikkelen).

Nytt rehabiliteringsprogram

I studien skal et nytt rehabiliteringsprogram testes ut. Forskerne skal undersøke effekten av at pasientene med fibromyalgi deltar på et kurs i Livsstyrketrening i kommunehelsetjenesten, samt et opplegg for fysisk aktivitet på kommunens Frisklivssentral.

Hensikten med studien er å gi pasienter med langvarige muskelsmerter/fibromyalgi et bedre behandlingstilbud enn de har i dag. Et viktig tiltak er å styrke samarbeidet mellom spesialist- og kommunehelsetjenesten.

DSC_1535

Hva innebærer det å delta?

Deltakere blir innkalt til en konsultasjon hos revmatolog, og får en grundig medisinsk undersøkelse. Deretter får de tilbud om et 3-timers kurs med sykdomsrelatert undervisning. Etter dette kurset blir pasientene forespurt om de vil delta i forskningsprosjektet hvor de blir tilfeldig fordelt til et rehabiliteringsprogram eller til en kontrollgruppe som følger den behandlingen de har tilbud om i dag. Når forskningsstudien er ferdig vil de som er i kontrollgruppen få tilbud om det samme rehabiliteringsprogrammet. Totalt 140 pasienter skal inkluderes i studien.

Kontakt fastlegen

Det er fastlegen som henviser pasienter til SALSA-studien. Dersom du oppfyller disse kriteriene til studien kan du ta kontakt med din fastlege og be om en henvisning som sendes til Diakonhjemmet sykehus. Fastlegen kan sende henvisning elektronisk til Diakonhjemmet Sykehus, Revmatologisk avdeling, eller per post til Postboks 23 Vinderen, 0319 Oslo. Henvisningen må merkes SALSA.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarer eller e-poster som inneholder personlige opplysninger eller helseopplysninger ikke vil bli publisert eller besvart.

Legg igjen en kommentar.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: