Vellykket kurs i revmatologi

20. og 21. november ble kurset ”tverrfaglig kurs i revmatologi” gjennomført på Diakonhjemmet Sykehus. Deltakere fra hele landet var med for å lære siste nytt om revmatiske sykdommer.

skjermbilde-2016-12-09-kl-09-00-44

Tverrfaglig kurs i revmatologi har blitt arrangert i mange år, og blant deltakerne er de som jobber med behandling av personer med revmatiske sykdommer. Det inkluderer ansatte på revmatologiske avdelinger, rehabiliteringsinstitusjoner og i primærhelsetjenesten.

Skal styrke kompetansen på revmatologi
Målet med tverrfaglig kurs i revmatologi er å bidra til økt kunnskap og forståelse for sentrale aspekter ved revmatisk sykdom, hvilke utfordringer pasienter med revmatiske sykdommer møter og hvilke behandlinger som finnes for disse sykdommene.

Foredragsholderne var alle sammen fra revmatologisk avdeling på Diakonhjemmet Sykehus. Foredragene dekket blant annet temaer som revmatiske sykdommer, immunologi og aktuelle legemidler, smerte, utmattelse/fatigue og hvordan sykepleiere motivere pasienter til å følge opp behandling, , hjerte- og karsykdommer, fysisk aktivitet, hverdagsaktivitet og rehabilitering, kostens betydning og revmakirurgi.

En av de som deltok på kurset var Trond Haugmark, som akkurat har startet på sin doktorgrad om bedre behandling og rehabilitering av fibromyalgi, og er ansatt på Nasjonal kompetansetjeneste for revmatologisk rehabilitering (NKRR) ved Diakonhjemmet Sykehus.
– Jeg synes dette kurset var veldig nyttig og relevant, og jeg lærte mye om fagfeltet revmatologi. Jeg satte spesielt stor pris på den faglige bredden og at det var såpass fokus på det tverrfaglige, sier Haugmark.

skjermbilde-2016-12-09-kl-09-01-06

Oppmøte fra hele landet
Det er revmatologisk avdeling på Diakonhjemmet sykehus og NKRR som arrangerer kurset, som i år hadde 67 deltakere.
– Det var veldig gøy at så mange deltok i år. Hele landet var representert, fra Tromsø i nord til Kristiansand i sør og fra Bergen i vest til Kongsvinger i øst, sier Sidsel Arnkværn, sykepleier på poliklinikken på revmatologisk avdeling på Diakonhjemmet Sykehus og en av de ansvarlige for arrangeringen av tverrfaglig kurs i revmatologi.

Lyst til å delta neste gang?
Kurset har blitt avholdt hvert år, med unntak av i fjor da kurset ble avlyst. Arrangørene vil nå vurdere om kurset skal avholdes hver år eller annethvert. Følg med på REVMAbloggen.com for mer informasjon om påmelding.

Legg igjen en kommentar.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: