Slutter som redaktør av Annals of the Rheumatic Diseases

Etter nesten ti år som redaktør i verdens mest anerkjente revmatologiske tidsskrift går avdelingssjef for Revmatologisk avdeling, professor Tore K. Kvien, av som redaktør. I Kviens tid har tidsskriftet etablert seg som verdensledende innen revmatologi.

Tore og Joseph
Avtroppende redaktør , Tore K. Kvien (t.h.), ønsker påtroppende redaktør, Josef Smolen, lykke til.

Kvien begynte som redaktør av Annals of the Rheumatic Diseases (ARD) 1. april 2008. Tidsskriftet har som formål å publisere original forskning av høy kvalitet fra det revmatologiske fagfeltet og utgis hver måned, i tillegg til at artiklene er tilgjengelige på nett.

Siden 2008 har antall innsendte artikler økt fra 1.600 i året til 2.000 og tidsskriftet publiserer årlig omtrent 300 artikler. ARDs impact factor for 2016 er på 12,811, noe som enkelt forklart vil si at hver artikkel publisert i 2014 og 2015 i gjennomsnitt har blitt sitert 12,811 ganger i 2016. Annerkjennelsen av et tidsskrift reflekteres i impact factor og den har steget jevnt siden Kvien tok over redaktørstolen.

– Det er bred enighet om at Annals of the Rheumatic Diseases regnes som verdens ledende revmatologitidsskrift, sier Kvien.

Har vært viktig for sykehuset

Når Kvien ser tilbake på nesten ti år som redaktør er han mest stolt av at ARD virkelig har etablert seg som verdens ledende revmatologitidsskrift. I tillegg legger han vekt på at det har vært positivt for forskningsmiljøet på Revmatologisk avdeling på Diakonhjemmet Sykehus at han som avdelingssjef også har vært redaktør av et så viktig revmatologitidsskrift.

– Det har nok vært gunstig for Revmatologisk avdeling at man som redaktør av et slikt tidsskrift får en veldig god oversikt over hva som skjer i den revmatologiske forskningen. I tillegg har jobben som redaktør bidratt til et styrket internasjonalt faglig nettverk som også har kommet avdelingen til gode, sier Kvien.

Gir stafettpinnen videre

Når Kvien nå går av som redaktør sender han stafettpinnen videre til professor Josef Smolen fra Wien. Smolen har bred kompetanse fra det revmatologiske fagfelt og også et stort internasjonalt nettverk. I likhet med Kvien har Smolen vært president i EULAR.

gruppebilde
Tore K. Kvien og Josef Smolen sammen med assisterende redaktører i ARD og utgivere fra the BMJ.

Om Annals of the Rheumatic Diseases

  • Verdens mest anerkjente revmatologiske tidsskrift
  • Impact factor på 12,811
  • Eies av BMJ publishing group og EULAR
  • Artiklene publiseres på nett, deretter kommer de i en månedlig trykket utgave av ARD

Én tanke om “Slutter som redaktør av Annals of the Rheumatic Diseases”

Legg igjen en kommentar.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: