Gjennombrudd i innovasjonsprosjekt

I et prosjekt på Revmatologisk avdeling på Diakonhjemmet Sykehus kan pasienter nå sitte hjemme og rapportere sykdomsaktiviteten sin via mobil, pc eller nettbrett. Dette er mer fleksibelt for pasientene og kan gi bedre oppfølging og pasientbehandling.

NIC_3418

Prosjektet heter TANGO, og foreløpig er det kun et begrenset utvalg pasienter som kan ta det i bruk. Løsningen for hjemmerapportering er utviklet av selskapet DiaGraphIT. TANGO-prosjektet har jobbet en god stund med det tekniske oppsettet, og at løsningen nå er ferdigstilt, er en viktig milepæl.

I følge en av pasientene som har testet løsningen «fungerte den som ei kule».

DSC_0889
Nina Østerås

Prosjektleder, Nina Østerås, som er seniorforsker hos Nasjonal kompetansetjeneste forrevmatologisk rehabilitering (NKRR), kan fortelle at flere revmatologiske avdelinger er i gang med å sette opp tilsvarende løsninger, men at Diakonhjemmet Sykehus er først ute med å få løsningen til å fungere.

– Ambisjonen er å få til et nasjonalt samarbeid på tvers av revmatologiske avdelinger når løsningen blir tilgjengelig ved flere sykehus.

Tettere oppfølging, bedre behandling

Kjetil Bergsmark er seksjonsoverlege på Revmatologisk poliklinikk på Diakhjemmet Sykehus. Han forteller at hjemmerapporterterte pasientdata gir muligheter for bedre kvalitet i oppfølgingen av den enkelte pasient.

IMG_0862
Kjetil Bergsmark

– Pasientrapporterte data gir informasjon om pasientens medisinske tilstand. Denne informasjonen kan både avdekke et behov for tettere klinisk oppfølging av pasienten, eller at det er redusert behov for polikliniske kontrolltimer. Det er et mål at TANGO-prosjektet skal bidra til et mer differensiert og riktig tilbud til pasientene basert på pasient rapporterte sykdomsdata, sier Kjetil Bergsmark.

Testperiode

Foreløpig skal løsningen tas i bruk blant et begrenset antall pasienter på revmatologiskavdeling. Hensikten med testperioden er å få erfaringer med funksjonalitet og nytte for pasienter og helsepersonell.

– På sikt åpner denne løsningen for mange nye og spennende muligheter med tanke på behandling og oppfølging av pasienter ved sykehuset, sier Østerås.

Viktig med personvern

Det er kun pasienter som har samtykket til å rapportere sin helse- og sykdomstilstand hjemmefra, som vil få tilgang til å logge seg inn og ta i bruk denne løsningen.

– Personvernet er godt ivaretatt, blant annet ved at brukerne må logge seg inn med BankId. Opplysningene som pasientene fyller inn, blir kryptert og sendes til sykehusets interne GoTreatIT database, sier Østerås.

Lese mer?

REVMAbloggen har tidligere omtalt TANGO-prosjektet da prosjektet mottok 732.000 kroner i innovasjonsmidler fra Helse Sør-Øst. I desember 2017 mottok også TANGO-prosjektet 250.000 kroner fra Klaveness innovasjonsfond.

Artikkelen om TANGO kan du lese her.

Vi gjør oppmerksom på at kommentarer eller e-poster som inneholder personlige opplysninger eller helseopplysninger ikke vil bli publisert eller besvart.

Én tanke om “Gjennombrudd i innovasjonsprosjekt”

Legg igjen en kommentar.

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..

%d bloggere liker dette: