Oppdaterte EULAR-anbefalinger for behandling av håndartrose

EULAR har lansert oppdaterte anbefalinger for behandling av håndartrose.

DSC_0588

De første anbefalingene kom i 2007. Siden er det utviklet mye ny kunnskap om hva som er god behandling av håndartrose. De oppdaterte anbefalingene er stemt frem av en ekspertgruppe med brukerrepresentanter, klinikere og forskere fra ti land i Europa.

Anbefalingene består av fem grunnleggende prinsipper og ti anbefalinger, som alle bygger på en kombinasjon av oppdatert forskning og ekspertkunnskap. Prinsippene omhandler behandlingsmål, informasjon, individuelt tilpasset behandling, delt beslutningstaking og tverrfaglig behandling. Anbefalingene 1 -3 omhandler pasientundervisning, hjelpemidler, håndtrening og ortoser, anbefalingene 4 – 8 omhandler medikamentell behandling, og de siste to omhandler henholdsvis kirurgi og oppfølging.

  • Her finner du anbefalingene i Klinisk verktøykasse på NKRRs nettsider
  • Her finner du anbefalingene i PubMed
  • Ta gjerne også en titt på ressursbanken for håndartrose i Klinisk verktøykasse på NKRRs nettsider.

2 kommentarer om “Oppdaterte EULAR-anbefalinger for behandling av håndartrose”

Kommentarer er stengt.

%d bloggere liker dette: