Praktisk innføring i trening for deg med leddgikt

Har du leddgikt (Revmatoid artritt) og lyst til å trene, men trenger litt veiledning for å komme i gang med styrke- og kondisjonstrening? Bor du i nærheten av Diakonhjemmet Sykehus? Da kan dette treningstilbudet være noe for deg.

DSC_1898

Praktisk informasjon

Hvert kurs går over fem uker, med oppmøte på dagtid, en gang i uken:

  • Uke 1: testing av kondisjon og utfylling av spørreskjema.
  • Uke 2 til 5: intervalltrening på tredemølle, sykkel eller ellipsemaskin samt veiledet styrketrening.

Både treningsøktene og testingen varer omtrent en time. Treningen foregår sammen med én annen person med samme diagnose, og alle treningsøktene i de fire ukene foregår med veiledning av fysioterapeut.

Man betaler 351 kr i egenandel hver gang (opp til frikortgrense).  Vi forventer at du møter opp alle gangene, og at du er motivert for å trene en til to ganger i uka på egenhånd i tillegg til treningen som foregår på Diakonhjemmet Sykehus.

For å følge opp deltakerne på kurset vil alle deltakere bli testet på nytt (retestet) tre og seks måneder etter at de fire ukene med trening er gjennomført. Målet med denne testingen er å sammenlikne fremgangen med resultatene fra før kurset begynte, å følge opp deltakerne over tid, samt at man får mulighet til å justere treningsprogrammet dersom det er behov for det.

Har du lyst til å delta?

Da kan du ta kontakt med Revmatologisk avdeling på Diakonhjemmet Sykehus på telefon 22 45 44 96.

Kurset fylles opp fortløpende, og det er begrenset med plasser.

DSC_1535

%d bloggere liker dette: